CISM Guide

Home » Isaca » CISM

CISM Exam Royal Pack (In Stock.)

 
  • Isaca
  • Exam Number/Code CISM
  • Product Name Certified Information Security Manager
  • Questions and Answers
  • 631 Q&As
  • Last Updated
  • Dec 16,2017
  • List Price
  • $128.99
  • Price
  • Today 49.99 USD

Free TrialVersion: demo Buy Now 50% OFF

Dec 2017 updated: Actualtests Isaca CISM practice question 11-20

Pass4sure CISM Questions are updated and all CISM answers are verified by experts. Once you have completely prepared with our CISM exam prep kits you will be ready for the real CISM exam without a problem. We have Replace Isaca CISM dumps study guide. PASSED CISM First attempt! Here What I Did.

Q11. Which of the following is the BEST method or technique to ensure the effective implementation of an information security program? 

A. Obtain the support of the board of directors. 

B. Improve the content of the information security awareness program. 

C. Improve the employees' knowledge of security policies. 

D. Implement logical access controls to the information systems. 

Answer:

Explanation: 

It is extremely difficult to implement an information security program without the aid and support of the board of directors. If they do not understand the importance of security to the achievement of the business objectives, other measures will not be sufficient. Options B and (' are measures proposed to ensure the efficiency of the information security program implementation, but are of less significance than obtaining the aid and support of the board of directors. Option D is a measure to secure the enterprise information, but by itself is not a measure to ensure the broader effectiveness of an information security program. 


Q12. The data access requirements for an application should be determined by the: 

A. legal department. 

B. compliance officer. 

C. information security manager. 

D. business owner. 

Answer:

Explanation: 

Business owners are ultimately responsible for their applications. The legal department, compliance officer and information security manager all can advise, but do not have final responsibility. 


Q13. Which of the following would be MOST useful in developing a series of recovery time objectives (RTOs)? 

A. Gap analysis 

B. Regression analysis 

C. Risk analysis 

D. Business impact analysis 

Answer:

Explanation: 

Recovery time objectives (RTOs) are a primary deliverable of a business impact analysis. RTOs relate to the financial impact of a system not being available. A gap analysis is useful in addressing the differences between the current state and an ideal future state. Regression analysis is used to test changes to program modules. Risk analysis is a component of the business impact analysis. 


Q14. Which of the following characteristics is MOST important when looking at prospective candidates for the role of chief information security officer (CISO)? 

A. Knowledge of information technology platforms, networks and development methodologies 

B. Ability to understand and map organizational needs to security technologies 

C. Knowledge of the regulatory environment and project management techniques 

D. Ability to manage a diverse group of individuals and resources across an organization 

Answer:

Explanation: 

Information security will be properly aligned with the goals of the business only with the ability to understand and map organizational needs to enable security technologies. All of the other choices are important but secondary to meeting business security needs. 


Q15. Which of the following is the PRIMARY prerequisite to implementing data classification within an organization? 

A. Defining job roles 

B. Performing a risk assessment 

C. Identifying data owners 

D. Establishing data retention policies 

Answer:

Explanation: 

Identifying the data owners is the first step, and is essential to implementing data classification. Defining job roles is not relevant. Performing a risk assessment is important, but will require the participation of data owners (who must first be identified). Establishing data retention policies may occur after data have been classified. 


Q16. Quantitative risk analysis is MOST appropriate when assessment data: 

A. include customer perceptions. 

B. contain percentage estimates. 

C. do not contain specific details. 

D. contain subjective information. 

Answer:

Explanation: 

Percentage estimates are characteristic of quantitative risk analysis. Customer perceptions, lack of specific details or subjective information lend themselves more to qualitative risk analysis. 


Q17. Developing a successful business case for the acquisition of information security software products can BEST be assisted by: 

A. assessing the frequency of incidents. 

B. quantifying the cost of control failures. 

C. calculating return on investment (ROD projections. 

D. comparing spending against similar organizations. 

Answer:

Explanation: 

Calculating the return on investment (ROD will most closely align security with the impact on the bottom line. Frequency and cost of incidents are factors that go into determining the impact on the business but, by themselves, are insufficient. Comparing spending against similar organizations can be problematic since similar organizations may have different business goals and appetites for risk. 


Q18. The MOST effective way to incorporate risk management practices into existing production systems is through: 

A. policy development. 

B. change management. 

C. awareness training. 

D. regular monitoring. 

Answer:

Explanation: 

Change is a process in which new risks can be introduced into business processes and systems. For this reason, risk management should be an integral component of the change management process. Policy development, awareness training and regular monitoring, although all worthwhile activities, are not as effective as change management. 


Q19. Acceptable risk is achieved when: 

A. residual risk is minimized. 

B. transferred risk is minimized. 

C. control risk is minimized. 

D. inherent risk is minimized. 

Answer:

Explanation: 

Residual risk is the risk that remains after putting into place an effective risk management program; therefore, acceptable risk is achieved when this amount is minimized. Transferred risk is risk that has been assumed by a third party and may not necessarily be equal to the minimal form of residual risk. Control risk is the risk that controls may not prevent/detect an incident with a measure of control effectiveness. Inherent risk cannot be minimized. 


Q20. One way to determine control effectiveness is by determining: 

A. whether it is preventive, detective or compensatory. 

B. the capability of providing notification of failure. 

C. the test results of intended objectives. 

D. the evaluation and analysis of reliability. 

Answer:

Explanation: 

Control effectiveness requires a process to verify that the control process worked as intended. Examples such as dual-control or dual-entry bookkeeping provide verification and assurance that the process operated as intended. The type of control is not relevant, and notification of failure is not determinative of control strength. Reliability is not an indication of control strength; weak controls can be highly reliable, even if they are ineffective controls. 


To know more about the CISM, click here.

Tagged as : Isaca CISM Dumps, Download CISM pdf, CISM VCE, CISM pass4sure, examcollection CISM